A járványügyi készenlét idején alkalmazandó szabályok a kollégiumban

 1. Munkatársaink a nyári időszakban alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztek intézményünkben.
 2. A rendszeres, szintentartó takarításhoz szükséges erőforrások (takarító személyzet, takarítószerek és eszközök) rendelkezésre állnak.
 3. A kézzel gyakran érintett felületek (korlátok, szemetesek, kilincsek, WC lehúzók, WC ülőkék, mosdók csaptelepei, padok, asztalok) fertőtlenítő takarítása napközben többször történik.
 4. A kollégiumba való beérkezés után az alkoholos kézfertőtlenítés a portákon valamint étkezésekkor az ebédlők előtt kötelező!
 5. A személyi higiénie alapvető szabályairól, és a köhögési etikettről a tanulók megfelelő tájékoztatást kapnak a beköltözéskor, illetve az első csoportfoglalkozáson a csoportvezető nevelőtanároktól.
 6. Hivatali ügyben érkezők csak maszkban léphetnek be az intézmény területére. Látogatók nem tartózkodhatnak a kollégium épületében, ők az épületen kívül kell, hogy várakozzanak a tanulóra.
 7. Szülő az intézményben csak előzetes bejelentkezés után, indokolt esetben tartózkodhat! Ilyenkor számára kötelező a kézfertőtlenítés, maszkviselés.
 8. A kollégiumban az ügyeletes tanárok felügyelik a közöségi terek, a folyosók rendjét, valamint a védőtávolság betartását.
 9. A közös használatú helyiségekben, így a teakonyhában, klubban, a mosdókban, zuhanyzókban és illemhelyiségekben a megfelelő védőtávolság – 1,5 m – betartása különösen fontos.
 10. A járványügyi helyzet miatt a tanulók elsősorban a hálószobájukban tartózkodjanak a kollégiumi tartózkodásuk idején. Egymás hálószobáinak látogatása kerülendő! A hálószobákban a folyamatos vagy rendszeres fokozott intenzitású természetes szellőztetés javasolt.
 11. Orrot és szájat eltakaró maszk viselése a közösségi terekben, folyosókon tartózkodás során nem kötelező, de kérjük, legyen ilyen maszk a tanulóknál. Az intézmény területén a diákok és dolgozók számára a közösségi terekben javasoljuk a maszk használatát.
 12. A pedagógusok által szükségesnek ítélt esetekben a maszkot a tanulóknak a kollégiumban viselniük kell.
 13. Az kizárólag egészséges, koronavírusra utaló tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. A szülő köteles az intézményt értesíteni, ha a gyermeknél koronavírusgyanú vagy fertőzés igazolódik.
 14. Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy ha bármilyen betegségre utaló panaszuk van, azt azonnal jelezzék az ügyeletes, vagy a csoportvezető nevelőtanárnak. A tanulók egészségvédelméért a kollégium a felelős a szülő helyett, ezért a lakókat naponta kikérdezzük(szóban) egészségi állapotukról és szükség szerint, panaszok esetén testhőmérséklet mérést végzünk rajtuk, amit eltérés esetén dokumentálni kell. A koronavírus megbetegedés tüneteit mutató személyt azonnal el kell különíteni.
 15. A kollégiumi/ karanténban elhelyezett tanulók ellátását a járványügyi szabályoknak megfelelően kell megszervezni.
 16. Amennyiben egy tanulónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. A szülő/gondviselő értesítéséről haladéktalanul gondoskodni kell.
  Ezzel párhuzamosan az NNK honlapján elérhető általános eljárásrend alapján szükséges az azonnali intézkedések megtétele.
 17. A beteg tanuló felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.
 18. Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátnia beteggel kapcsolatos teendőket.
 19. A tanuló a kollégiumba kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézmények el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.
 20. Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy a kollégiummal való kapcsolattartásra -a járványügyi helyzetre való tekintettel- elsősorban a telefonos és az elektronikus ügyintézést használják (Kréta, email).
Kategória: hírek | A közvetlen link.