Kaffka Margit Tagkollégium

A korábban Martos Flóra, majd Kaffka Margit nevét viselő középiskolai leánykollégium 2003-tól a ZVKK tagintézményeként működik. 2007-ben a Mártírok útjáról a Puskás Tivadar útra költözött, ahol korszerűen felújított lakószobákban – három szinten – 221 diák elhelyezésére van lehetőség.

A 2012/2013. tanévtől kezdődően koedukált lett a kollégium, helyet adva a ZTE utánpótlás korú labdarúgóinak és a SZŐCS JÁNOS LABDARÚGÓ AKADÉMIA tanulóinak is.

Közel 2700 kötetes könyvtár – szépirodalmi művekkel, kötelező olvasmányokkal, szótárakkal, különféle digitális adathordozókkal – nyújt segítséget kollégistáinknak az iskolai felkészüléshez és az önálló ismeretszerzéshez.

A két számítástechnika termet napi rendszerességgel használhatják a diákok; a tananyag gyakorlása mellett lehetőség nyílik informatikai tudásuk fejlesztésére, speciális ismeretek elsajátítására is. A géptermek korlátlan Internet-hozzáféréssel rendelkeznek, valamint a vezeték nélküli helyi hálózat révén saját számítógépekkel is kapcsolódni lehet a világhálóra.

A Kaffka-kollégiumban színvonalas nevelő-oktató tevékenység folyik, melynek rendkívül fontos területe hagyományaink ápolása. Ez utóbbi célt is szem előtt tartva minden tanévben megrendezzük a névadóról elnevezett Kaffka-napokat, ami különleges, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeket, eseményeket foglal magába.

Kiemelt hangsúlyt fektetünk a rendszeres sportolás, mozgás igényének kialakítására, a mindennapos testmozgás lehetőségének biztosítására. A megvalósítását szolgálja – többek között – a kondicionáló terem is, melynek felszerelését, eszközeit az Oktatásért Közalapítvány által meghirdetett nyertes pályázat segítségével újítottuk fel a 2008/2009. tanévben.

A sporton és az egészséges életmódra nevelésen kívül természetesen más területeken is igyekszünk sokféle programot tervezni, tartani, és nemcsak az intézmény falain belül, de számos alkalommal külső helyszínen is.

Terveink, céljaink megvalósításában nélkülözhetetlen a diákönkormányzat segítő, támogató szerepe: a DÖK tagjai az új kollégisták köszöntésének megszervezésében, a farsang lebonyolításában, a ballagás előkészítésében, a kollégiumok közötti bajnokságok megrendezésében, stb. vállalnak aktívan részt.

E rövid betekintés sokszínű programkínálatunkba lényegében a szabad idő igen változatos megszervezését bizonyítja, aminek révén maximálisan hozzájárulunk a nálunk eltöltött idő hasznos és örömteli megéléséhez.